Nya strippklubben i Särna. Foto: Johannes Rosendahl / Sveriges Radio.
Särna

Strippklubbsägaren: "Kom så ska du få se"

2:09 min

I helgen öppnar Dalarnas enda strippklubb i Särna. Ägaren Dragan Bratic avfärdar eventuella kritiker, och menar att Särna är ett idealiskt ställe för en sådan här klubb.

Totalt har Bratic haft uppemot ett tiotal klubbar. Tre av dem driver han fortfarande, bland annat en i Karlshamn i Blekinge.

Claes Jansson driver en bok och skivbutik i samma kvarter som karlshamnsklubben. Han berättar hur det var när klubben öppnade där för några år sedan.

- Vi var lite överrumplande folk här i stan och undrade vad tusan är detta, mitt i stan? I och för sig på en diskret plats men endå mitt i centrum. En strippklubb i lilla Karlshamn, vi tänkte - vad tusan är detta?

Claes Jansson är förvånad över att strippklubben fortfarande är igång.

– Såvitt man kan se av utanverket händer det ju inte mycket där. Nu har de ju sina aktiva timmar väldigt sent, fredagar och lördag, och då är inte vi vanligt familjefolk ute på stan precis.

– Det ser väldigt schabbigt och nedgånget ut. Verkar inte vara särskillt mycket trafik där, så jag kan inte förstå - och hoppas inte - att det kan vara en särskilt god affär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista