Den 57-årige mannen förs in i rättssalen under dagens rättegång i Karlskrona tingsrätt. Foto: Håkan Erlandsson/Sveriges Radio Blekinge.
Sol-och-vår-rättegången

"Jag har inte lurat henne att skänka mig pengar"

"Alla transaktioner har godkänts av kvinnan"
1:32 min

Den 57-årige mannen har anklagats för att som en sol-och-vårare först charma den 71-åriga kvinnan och sen länsa hennes ekonomi.  Idag försvarade han sig i tingsrätten.

Enligt den 57-årige mannen så finns det förklaringar för samtliga summor som den 71-åriga kvinnan överfört till mannen.

Antingen var det rena gåvor. Eller så ville kvinnan slippa en hög omsorgsavgift och ville minska sin förmögenhet genom att överföra pengar till mannen. Eller så stämmer det helt enkelt inte vad kvinnan säger.

– Det är en mängd detaljer som den 71-åriga kvinnan inte minns. Det hörde vi under tingsrättsförhandlingen igår, säger 57-åringens försvarsadvokat Lars Andersson till SR Blekinge.

Kvinnan sa också i tingsrätten igår att hon kände förtroende för mannen och lät honom sköta hennes ekonomi.

57-åringen sa i tingsrätten idag att han inte gjorde någon transaktion utan att kvinnan godkänt det.

Två såna transaktioner gjorde att 350.000 kronor hamnade på ett konto i mannens vilande företag. Vad huvuddelen av dessa pengar tagit vägen kunda han inte redogöra för under dagens förhandling.

Läs även:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".