Blåljus under februari

Här följer länets blåljus under februari:

Tisdag 22 februari

00.16 Karlshamn. Väktare upptäcker att någon brutit sig in i en skolbyggnad på Stenbackavägen i Asarum. Initialt är det oklart vad som stulits.

01.57 Ronneby. Förbipasserande upptäcker att någon brutit sig in i en restaurang i Brunnsparken. Initialt är det oklart vad som stulits.

Måndag 21 februari

00.34 Karlskrona. En uppringare berättar att tre pojkar nyss hämtat bensin på en bensinstation på Karlskronavägen och sedan satt eld på ett ökänt föremål cirka 50 meter från bensinstationen. Branden resulterar inte i några större materiella skador.

05.16 Karlskrona. Ett vittne berättar att två unga män försökt tillgripa en bil på Annebovägen. Tilltaget misslyckas och gärningsmännen lämnar platsen. Bilägaren underrättas.

09.38 Olofström. En lastbilschaufför medtages misstänkt för rattfylleri efter att ha lämnat et positit utandningsprov i samband med en kontroll på Volvovägen.

10.40 Karlskrona. En person frihetsberövas misstänkt för snatteri i en livsmedelsbutik på Ronnebygatan.

18.23 Karlskrona. Två personbilar kolliderar på parkeringen vid Vedeby center. Föraren av den ena bilen avviker från olycksplatsen. Föraren av den kvarvarande bilenklagar över smärtor i huvudet och en hand. Säger sig dock inte vara i behov av ambulans. Polisptarull anträffar den avvikande bilen och föraren på väg 28. Föraren rapporteras för smitningen.

18.50 Karlskrona. Ett fordon stoppas av polispatrull på Kungsmarksvägen. Föraren kontrolleras och misstanke om drograttfylleri uppstår. Föraren grips även misstänkt för narkotikabrott.

19.18 Karlskrona. En personbil körs av okänd anledning in i en stolpe utmed Österleden. Olyckan inträffar i höjd med ICA Maxi och föaren uppges inte vara skadad. Dock står bilen något hindrande och går ej att köra från platsen. Bärgare beställs.

20.35 Karlskrona. Larm om en bilbrand på Skällöbron. Bilen uppges vara helt utbränd. Vid närmare kontroll visar det sig att bilen är anmäld stulen från Svalgatan i Torsås någon gång mellan den 18 och 20 februari.

Söndag 20 februari

20.45 Ronneby. En stillastående bil börjar av oklar anledning att brinna på Lindblomsvägen i Ronneby.

Lördag 19 februari

09.31 Karlskrona. Någon har under natten brutit sig in på en bildemontering på Bussvägen i Jämjö och stulit en större mängd gods. Polispatrull skickas till platsen för eventuell brottsplatsundersökning och spårsäkring.

14.27 Karlskrona. En person frihetsberövas misstänkt för snatteri i en butik på Verkövägen.

18.21 Karlskrona. En personbil kolliderar med en älg. Skadeläget är okänt initialt.

Fredag 18 februari

02.19 Karlshamn. En man biter en kvinna i fingret i samban med ett bråk i en bostad på Öjavadsvägen. Kvinnan uppges inte vara allvarligt skadad.

02.56 Sölvesborg. En man omhändertas för fylleri efter att ha stökat runt i en trappuppgång på Mariebergsvägen. Mannen misstänks även för skadegörelse på aktuell adress.

04.57 Olofström. Väktare konstaterar ett inbrott i en bilfirma på Södra Kyrkhultsvägen. Initialt är det oklart vad som stulits.

09.15 Olofström. Information inkommer om att det inträffat en viltolycka på väg 121 i höjd med Jämjö. Inga personskador rapporterade.

13.37 Ronneby. Två personer frihetsberövas misstänkt för snatteri i en livsmedelsbutik på Karlshamnsvägen.

13.46 Ronneby. En singelolycka inträffar i närheten av korsningen mellan Hultaleden och Målargatan. Initialt finns inga rapporter om personskador och det är oklart hur olyckan gått till.
Uppdatering: Föraren förd med sjukhus.

18.54 Karlskrona. Fyra personer grips på Gullabergsvägen misstänkta för narkotikabrott.

19.10 Karlskrona. En person grips på Johannesbergsvägen misstänkt för narkotikabrott.

21.27 Karlskrona. En kvinna berättar att hon just misshandlats av en man. Polispatrull skickas till Gyllenstjärnas väg där misshandeln ska ha ägt rum. Kvinnan uppger att hon inte är allvarligt skadad.

23.05 Olofström. Två personer grips på Tegnérvägen misstänkta för narkotikabrott.

23.34 Karlskrona. Polispatrull kallas till en lokal på Torhamnsvägen i Jämjö. I lokalen pågår det enligt uppgift en skoldans och en av deltagarna uppges vara berusad och har idkat skadegörelse på platsen. Vederbörande körs hem till föräldrarna.

Torsdag 17 februari

00.09 Karlskrona. En man grips i Trollemåla misstänkt för narkotikabrott efter att ha sprungit runt i trafiken och betett sig störande.

08.27 Karlskrona. En personbil körs i diket utmed väg 678 i höjd med Nättraby. Initialt är det oklar skadestatus på den ensamme föraren. Ambulans tillkallas.

14.41 Karlshamn. En person frihetsberövas misstänkt för att ha snattat DVD-filmer i en livsmedelsbutik på Holländarevägen.

15.05 Ronneby. Någon har brutit sig in i en villa på Gamla Landsvägen och stulit diverse gods.

20.43 Sölvesborg. Singelolycka inträffar på Norra Mjällbyvägen där en personbil voltar. Föraren, en kvinna, uppger att hon inte är allvarligt skadad. Ambulans tar med kvinnan till sjukhus för kontroll.

Onsdag 16 februari

02.40 Karlskrona. Larm om en bilbrand på väg 678 i Nättarby. Vid kontroll visar det sig att bilen är en gammal och övergiven bil. Branden håller på att självslockna och Räddningtjänsten lämnar platsen efter eftersläckningarbetet är klart.

02.53 Karlskrona. När personal städar ett tåg på järnvägsstationen upptäcker de ett par påsar med misstänkt narkotika. Polispatrull tillkallas och påsarna tas i beslag för vidare undersökning.

16.04 Ronneby. Polispatrull får syn på en bil som anmälts stulen från Linnégatan i Kalmar natten mellan den 5 och 6 februari. De följer efter och bilen stoppas på Västervägen. Två personer grips, en man och en kvinna. Kvinnan förs till sjukhus för provtagning då misstanke om narkotikabrott uppstått.

17.53 Karlskrona. En 15-årig pojke frihetberövas misstänkt för att ha snattat en läsk i en butik på Källevägen.

23.15 Karlskrona. En person omhändertas för fylleri på Blekingegatan.

23.25 Karlskrona. En krockad bil anträffas i rondellen i Torskors. Ingen person i närheten kan knytas till bilen. Vid kontroll visar det sig att bilen är stulen.

Tisdag 15 februari

11.31 Ronneby. En personbil som anmälts som stulen från mandelblomsvägen i Kallinge den 12 februari anträffas på Friskyttsvägen i Ronneby.

11.36 Sölvesborg. Någon har under natten brutit sig in en ett kroppsvårdsföretags lokaler på Skeppsbrogatan och stulit bland annat växelkassan.

11.47 Olofström. Två personer omhändertas efter att ha uppvisat ett påverkat intryck då de befann sig på Nedre Brogatan.

17.29 Karlskrona. En person grips på Svanvägen misstänkt för narkotikabrott.

19.00 Ronneby. En personbil kolliderar med ett rådjur på väg 663 i höjd med Kuggeboda. Inga personskador rapporterade.

20.05 Sölvesborg. Någon har brutit sig in i en villa på Ängsvägen genom att ta sig in via en källare. Initialt är det oklart vad som stulits.

21.05 Karlshamn. Två ynglingar observas då de försöker bryta sig in i en uraffär på Drottninggatan genom att förska krossa fönsterrutan. Tilttaget lyckas dock inte och ynglingarna skräms iväg av vittnen.

Måndag 14 februari

01.45 Karlskrona. Väktare konstaterar att någon brutit sig in i ett apotek på Hammarbyvägen. Initialt är det oklart vad som stulits.

10.13 Ronneby. Någon har under natten brutit sig in på en krog på Reddvägen. Enligt uppgift är bland annat diverse spritflaskor stulna.

18.14 Sölvesborg. Någon har brutit sig in i en kolonistuga på Rödvensvägen och stulit diverse gods.

19.53 Karlskrona. En polis bevittnar ett pågående rån mot en mindre livsmedelsbutik på Gyllenstjärnas väg. Fyra gärningsmän uppges vara inblandade, varav två befinner sig inne i butiken och hotar personal med ett tillhygge. Polisen begär förstärkning och flera patruller ansluter. De fyra kan snabbt gripas efter att de försökt fly från platsen med ett mindre antal cigarettaskar. Två av gärningsmännen är misstänkta för medhjälp till rån och efter förhör på polistationen försätts de på fri fot. De andra två misstänks för att ha utfört rånet. De försätts på fri fot under tisdagsmorgonen. Samtliga är fortsatt misstänkta i ärendet. Personalen uppges inte ha kommit till fysisk skada under rånet, men är chockad.

20.22 Ronneby. En man grips på Mandelblomsvägen i Kallinge misstänkt för misshandel av en kvinna. kvinnan förs till sjukhus av polispatrull.

Söndag 13 februari

00.36 Ronneby. En man grips på Lindblomsvägen misstänkt för misshandel av en kvinna.

01.16 Ronneby. Väktare konstaterar att någon brutit sig in i en skolbyggnad på Esplanaden. En dörr uppges vara uppbruten. initialt är det oklart vad som stulits.

01.52 Karlskrona. En person medtages misstänkt för drograttfylleri i samband med en fordonskontroll på Idrottsvägen.

02.38 Ronneby. En person grips misstänkt för våld mot tjänsteman efter att ha slagit på en ordningsvakt på en krog på Reddvägen.

04.43 Sölvesborg. Väktare konstaterar att någon brutit sig in i en företagslokal på Karlshamnsvägen. Initialt är det oklart vad som stulits.

Lördag 12 februari

06.47 Olofström. En bil som ligger på taket på Nytebodavägen brinner. Skospår finns på platsen.

15.11 Sölvesborg. En person medtages misstänkt för rattfylleri i samband med en fordonskontroll på Snapphanegatan.

18.31 Karlshamn. Flera uppringare berättar om en hund som just blivit påkörd på E22 i höjd med Mörrum. Hunden är troligen en jakthund. Polispatrull skickas i hopp om att kunna fånga in hunden och eventuellt komma i kontakt med ägaren. Patrullen anländer och finner hunden skadad. Hunden körs direkt till veterinär. Med hjälp av hundens chipmarkering kan ägaren hittas och kontaktas.

22.54 Karlskrona. En man grips på Pukesgatan misstänkt för misshandel av en kvinna.

Fredag 11 februari

00.51 Sölvesborg. Vittne observerar hur två män krossar en fönsterruta i en altandörr till en lägenhet på Hjortakroksvägen. Strax efter kjommer de ut från aktuell lägenhet bärandes på en TV. Polispatrull tillkallas, men gärningsmännen lyckas undkomma.

03.45 Karlshamn. Larm om fullt utvecklad brand i en industrifastighet på Vekerumsvägen. Initialt är det oklar omfattning. Klockan 05:43 meddelas Räddningstjänsten att de har branden under kontroll, men att släckningsarbetet kommer att ta lång tid. Inga personer uppges ha kommit till skada i samband emd branden.

06.49 Karlshamn. En personbil kolliderar emd ett rådjur på väg 569. inga personskador rapporterade.

16.28 Ronneby. Singelolycka inträffar i höjd med Förkärla på E22 i östergående körriktning där en personbil kolliderar med mitträcket. Enligt uppgift ska det vara halt på platsen.

16.40 Ronneby. Singelolycka inträffar i höjd med Förkärla på E22 i östergående körriktning där en personbil kolliderar med mitträcket. Enligt uppgift ska det vara halt på platsen.

16.57 Karlskrona. Trafikolycka inträffar på Österleden där två personbilar kolliderar.

20.02 Karlskrona. Trafikolycka inträffar i höjd med Ramdala på E22 i västergående körriktning där två personbilar kolliderar.
Uppdatering: Två personer uppges vara allvarligt skadade.
Uppdatering: En av dem uppges ha omkommit vid olyckan. Orsaken till olyckan är inledningsvis okänd.

20.26 Karlskrona. Trafikolycka inträffar i östergående körriktning mellan trafikplatserna Karlskrona Östra och Lösen där en personbil kolliderar med en plogbil.

Torsdag 10 februari

02.29 Sölvesborg. Väktare konstaterar att någon brutit sig in ien livsmedelsbutik på Järnvägsgatan. Initialt är det oklart vad som stulits.

08.05 Karlskrona. Personal upptäcker att någon under natten brutit sig in i en restaurang på Stortorget. Initialt är det oklart vad som stulits.

10.18 Karlskrona. Någon har brutit sig in i en bostad i Öljersjö och stulit diverse gods.

10.58 Karlskrona. En person grips på Parkgatan misstänkt för narkotikabrott.

13.19 Karlshamn. En anmälan inkommer om att två personer, en man och en kvinna, besökt en butik i Karlshamn. De ville växla en tusenlapp till valutan Euro. När de båda försvinner upptäcker personalen att det saknas ytterligare 600 kronor i kassan. Signalement på de båda larmas ut till polispatruller i Blekinge.

17.17 Sölvesborg. Viltolycka inträffar på E22 mellan Sölvesborg och Norje där en personbil kolliderar med en älg. Två personer uppges vara inblandade men dessa verkar inte vara skadade.
Uppdatering: De båda personerna förs med ambulans till Karlshamns sjukhus för kontroll.

20.11 Olofström. En uppringare berättar att hennes 10-årige son just kommit hem och berättat att han blivit slagen och hotad av en pojke i 15-16-årsåldern. Händelsen ska ha inträffat i närheten av Ingenjörsgatan. Sonen uppges inte vara allvarligt skadad.

Onsdag 9 februari

08.07 Olofström. Inbrott i innebandyklubb. Ett fönster är krossat. Bland annat projektor stulen.

18.52 Karlshamn. Larm inkommer om brand i en snickerifabrik i Aplakärr. 
Uppdatering: Det visar sig vid kontroll vara en brand i ett uthus som initierats och kontrolleras av ägaren.

20.51 Karlshamn. En man rapporteras för trafikbrott då han framför ett fordon utan att ha på sig säkerhetsbälte.

23.20 Karlshamn. Två personer grips på Bygatan misstänkta för narkotikabrott.

Tisdag 8 februari

22.02 Sölvesborg. En bensinstation på Listervägen blir utsatt för ett väpnat rån av en maskerad och pistolbeväpnad man. Gärningsmannen tilltvingar sig kontanter innan han lämnar platsen. Gärningsmannen gripen efter två timmar spårning med hund.

Måndag 7 februari 

02.47 Sölvesborg. Träd över E22 i höjd med Pukavik.

Söndag 6 februari

00.15 Karlshamn. En man omhändertas för fylleri efter att polispatrull kallats till en krog på Ronnebygatan. Mannen misstänks även för hot mot tjänsteman.

00.44 Ronneby. En kvinna grips misstänkt för grov misshandel efter att polispatrull larmats till en bostad på Flottiljvägen i samband med bråk. Enligt uppgift ska en man ha fått en mindre skärskada i handen.

02.57 Karlskrona. Polispatrull kallas till Ronnebygatan efter larm om bråk. En person avlägsnas från platsen.

06.44 Karlshamn. En personbil kolliderar med ett rådjur på Svängstavägen i Mörrum. Inga personskador rapporterade.

09.19 Ronneby. Någon har under natten brutit sig in i en lägenhet på Kallingevägen och stulit diverse gods.

16.02 Sölvesborg. Inbrott i lägenhet belägen längs Hjortakroksvägen. Har hänt under helgen.

Lördag 5 februari

00.02 Ronneby. En man grips misstänkt för misshandel av en kvinna på Karlskronagatan. Kvinnan förs av polispatrull till sjukhus för tillsyn av sina skador.

01.25 Karlskrona. En man uppger att han blivit misshandlad utanför Ö&B. Polispatrull skickas för vidare informationsinhämtning.

02.56 Karlshamn. En man ringee in till Polisen och berättar att han står utanför polisstationen. Han uppger att han blivit misshandlad av en annan man, som också finns på platsen. Poliser på plats på stationen går ut och möter upp mannen.

03.07 Karlshamn. En person medtages misstänkt för drograttfylleri i samband emd en fordonskontroll på Triangelvägen i Svängsta.

10.55 Karlshamn. Uppgifter inkommer om att Norra Stillerydsvägen är översvämmad. det ska röra sig om viadukten under järnvägsspåret.

15.00 Olofström. En person omhändertas för fylleri på Bredgatan.

21.09 Karlshamn. Någon har under dagen brutit sig in i en villa på Triangelvägen i Svängsta och stulit diverse gods.

Fredag 4 februari

12.21 Karlskrona. En kvinna blir påkörd av en personbil på Kyrkogatan. Kvinnan klagar över smärtor i ryggen och ambulans tillkallas. Hon förs till sjukhus för kontroll.

13.41 Olofström. En person medtages misstänkt för drograttfylleri i samband med en fordonskontroll på Halenvägen.

19.59 Sölvesborg. Väktare konstaterar att någon har brutit sig in i församlingshemmet på Köpmansgatan. Initialt är det oklart vad som stulits.

21.35 Karlshamn. En man grips på Hejans väg misstänkt för misshandel av en kvinna. Kvinnan uppges inte vara allvarligt skadad.

Torsdag 3 februari

15.48 Blekinge. Informatörerna önskar trevlig kväll och hälsar från vakthavande befäl att han svarar i telefon i den mån han hinner. Informatör är åter i tjänst klockan 07.00 imorgon.

23.55 Ronneby. Person anmäler sin granne för ofredande. Det beror bland annat på att grannen ihärdigt ringer på dörren hos vederbörande och ofta går fram och tillbaka utanför dörren.

Onsdag 2 februari

03.57 Karlskrona. Person nedslagen av två gärningsmän under promenad med hunden. Ytterligare omständigheter är vid tillfället oklara.

04.24 Olofström. Två personer ses uppe på taket till en pizzeria. De ses också slänga ner saker, lasta en bil och kort efter lämna platsen. Två personer grips misstänkta för inbrottet.

Tisdag 1 februari

06.03 Ronneby. Skadegörelse konstateras på en bank på Östra Torggatan där en ruta krossats. Enligt inledande uppgifter tros ingen varit inne i banken.

08.31 Karlskrona. Singelolycka inträffar på E22 i höjd med Trafikplats Rosenholm dör en personbil kolliderar med mitträcket. Olyckan orsakar störningar i trafiken.

11.59 Karlskrona. En person frihetsberövas misstänkt för snatteri i en butik på Verkövägen. Godsvärdet uppges vara cirka 50 kronor.

15.23 Karlskrona. En person frihetsberövas misstänkt för snatteri i en butik på Verkövägen. Godsvärdet uppges vara cirka 15 kronor.

17.20 Ronneby. En personbil kolliderar med ett rådjur på väg 653 i Hasselstad. Inga personskador rapporterade.

21.54 Karlskrona. En person hittar en lösspringande, medelstor hund på Arklimästaregatan. Polisen kontaktas och en överenskommelse görs att hunden tillfälligt kan medfölja upphittaren hem tills dess att ägaren hör av sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".