När lokaltidningarna slog ihop sina sportredaktioner togs en policy fram som lett till att alla på Blekinge Läns Tidning nu hälsar mycket mer på varandra. Foto: Sveriges Radio Blekinge
Blekinge

Hejandet slår rekord på tidningen

"Så mycket som det hejats slår vi nog rekord"
1:27 min

Om man träffas i trappan eller lunchrummet ska man titta varandra i ögonen och säga Hej! Det framgår av Blekinge Läns Tidnings policy för hur personalen ska bemöta varandra.

Det kan låta onödigt och det tyckte även Pernilla Berghé, administrativ redaktör tills hon insåg att det faktiskt behövdes.

– När man började prata med folk har nästan alla någon historia om någon som betedde sig lite snorkigt eller inte ville delta eller aldrig kom in i gruppen.

Det var när Sydöstrans och Blekinge Läns Tidnings sportredaktioner skulle slås samman som en arbetsgrupp skulle ta fram förslag om hur det nya samarbetet skulle underlättas.

Men då insåg man att det här borde gälla hela arbetsplatsen. För när Pernilla Berghé började på tidningen på 1990-talet var det vattentäta skott mellan olika arbetsgrupper och många som inte hälsade på varandra.

Och hon är nöjd med hur det blivit nu.

– Så mycket som det har hejats de senaste dagarna så slår vi nog rekord, säger hon.

Frank Luthardt
frank.luthardt@sr.se

Ingrid Hildingsson
ingrid.hildingsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".