Hans Ottinger, Karlskrona HK, kämpade på bra mot Mariestad. Foto: Oscar Anderberg/SR Blekinge.
Ishockey

KHK vann viktiga poäng - Olofström förlorade sina

Dahlgren: ”Jag tycker vi gör en helt okej match”
0:57 min

Det blev vinst för Karlskrona hemma mot Mariestad i går med 2-1 och laget är i allra högsta grad med och slåss om en plats bland de fyra bästa i serien. Olofström förlorade däremot borta mot Kumla med 3-2.

Det var ett taggat Karlskrona som åkte in på isen i den första perioden, Karlskrona hade trycket och skapade flera bra målchanser. Mariestad hade egentligen inte något att säga till om i den första perioden, Karlskrona vinner den med 1-0 – mål av John Dahlgren.

Öppet mål
I den andra perioden är det dock ett helt annat Mariestad som kommer in på isen, de sätter direkt press på Karlskrona. I ett läge i den andra perioden har Mariestad öppet mål, men målvakten i Karlskrona Timo Leinonen gör en mirakulös räddning. Karlskrona hittar tillbaka till sitt ursprungliga spel efter denna situationen och det blir jämnare spel. Arturs Ozolins gör sedan 2-0 för Karlskrona.

Tog ut målvakten
I den tredje perioden är det återigen Karlskrona som håller i taktpinnen och radar upp flertalet chanser, men Mariestad håller i och släpper inte in fler mål. När det återstår ca 2 minuter så får Mariestads Filip Törnqvist in 2-1 målet och efter detta väntar ett massivt tryck mot Karlskrona och framför allt Timo Leinonen. Mariestads målvakt lämnar kassen och en extra utespelare finns på isen, men Karlskrona försvarar sig bra och kan hålla resultatet matchen ut.

Fjärde plats i tabellen
Karlskrona ligger på en fjärde plats i tabellen med 17 poäng och är i allra högsta grad med och slåss om en plats i fortsättningsserien. 2740 personer tog sig i går till Telenor Arena Rosenholm och fick se ett Karlskrona HK besegra Mariestad med 2-1.

I samma serie förlorade Olofström borta mot Kumla med 3-2 och tappar därmed viktiga poäng. Olofström ligger nu på femte plats med 13 poäng.

Oscar Anderberg
oscar.anderberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".