Olofström

Gubbligan bakom fler rån i Olofström

"De kan ha gjort fler brott"
1:12 min

Samtliga tre män i den så kallade gubbligan häktades idag misstänkta för bankrånet mot Swedbank i Olofström 2008. Männen som är mellan 70 och 52 år gamla är sedan tidigare misstänkta för förra årets rån mot Nordeas kontor i Olofström, men utredningen sväller hela tiden.

– Vi har en viss form av bevisning som har framkommit under hösten när vi har spanat på de här tre personerna som gör att det föreligger sannolika skäl, säger åklagare Pär Andersson.

Det är en ganska förtegen åklagare som idag alltså fått igenom sin vilja och fått de tre männen häktade misstänkta för rånet mot Swedbanks kontor i Olofström 2008.

Vidare har dem också häktats misstänkta för att ha rånat Swedbank i Tingsryd några månader tidigare samma år.

Två av dem har dessutom häktats misstänkta för mordförsök efter att en polisbil i Halländska Hyltebruk förra året besköts.

Sedan tidigare misstänks dem tre för ytterligare brott, där ibland förra årets bankrån i Olofström. Och åklagaren utesluter inte att listan på brott kommer att bli ännu längre.

– Vi tittar ganska brett för att se om det finns fler brott inom samma område som de kan ha begått, säger Pär Andersson.


Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Rånarna sköt med automatvapen

Foto: Mia Boström/SR.

#link=247410#Nordea i Olofström för väpnat rån. Rånarna ska enligt uppgift ha skjutit skarpt med kulsprutepistol. 

Mer om bankrånet i Olofström

Den utbrända bilen från rånet i Olofström. Foto: Polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".