Imorgon inleds rättegången mot den man som misstänkt för mordet på en 17-årig flicka från Sölvesborg i augusti förra året. Och utredningen är omfattande berättar Robert Loeffel, informationsansvarig vid Kronobergspolisen. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Växjö

Fortsätter neka till mord

"Han har fått vård under häktningstiden"
1:07 min

På måndag åtalas den 37-årige man som är misstänkt för mordet på en 17-årig flicka från Sölvesborg i augusti förra året. Men mannen nekar till mord.

– Han medger att han har dödat flickan, men han medger inte brottsrubriceringarna. Jag har ingen kommentar till varför nu, det får vi se hur de utvecklar under själva rättegången, säger Robert Loeffel, informationsansvarig på polisen i Kronobergs län.

Det var den 19 augusti förra året som mordet på den 17-åriga flickan inträffade. Flickan hittades död i skogarna i trakten kring Norrhult i Uppvidinge kommun, efter att hennes mamma hade larmat polisen.

Häktad sen augusti
Den 37-årige mannen greps omgående efter att flickan hittats och har suttit frihetsberövad sedan dess och Robert Loeffel säger att mannen mått dåligt.

– Han har ju fått vård delvis under sin häktningstid så han har inte mått så bra, säger Robert Loeffel.

Det har även förekommit spekulationer på internet om vad som kan ha legat bakom mordet, och flera unga kvinnor har berättat i media om att de kontaktats av mannen som ska ha utlovat modelljobb till dem.

Omfattande utredning
Robert Loeffel säger att förundersökningen kring mordet är mycket omfattande och uppgår till flera tusen sidor, fast ännu är innehållet sekretessbelagt.

Men på måndag då vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson ska väcka åtal mot mannen, blir förundersökningen offentlig och detaljerna kring mordet och polisens utredning kända.

Jerry Sandberg

Mer om mordet på Johanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".