Växjö

Advokaten: "Det kan röra sig om dråp"

1:36 min

Det var inte mord utan det kan röra sig om dråp. Det säger försvarsadvokat Max Ahlgren som försvarar den 37-årige man som misstänkts ha dödat en 17-åring flicka från Sölvesborg i augusti förra året och som i går åtalades för mord.

– Ja, eftersom det är så att han medgett vissa faktiska omständigheter och då blir det en juridisk bedömning om på vilket sätt det kan vara straffbart. Men det vill jag att tingsrätten ska ta ställning till.

– 37-åringen säger att han har haft en sexuell relation med 17-åringen. Och det var just den sexuella led de båda hade i augusti förra året som gick överstyr, säger advokat Max Ahlgren.

Enligt åtalet ska den 17-åriga flickan blivit strypt i 37-åringes lägenhet med en snara.

– Det stämmer bra att de har använt en snara för att förhöja lustkänslan i deras sexuella akt.

Är snaran återträffad?

– Nej, det är den inte. 37-åringen har pekat ut i vilket område han lagt snaran men åklagare och polis har valt att inte leta efter den, säger Ahlgren.

Enligt vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson som finns tung bevisning mot mannen i form av datatrafik och annan bevisning som pekar på att det inte handlat om frivilligt sex men det menar 37-åringen är fel.

– Ja, han menar att han och 17-åringen har haft en sexuell situation under sommaren och att det då har varit fråga om frivilligt sex.

Vad säger du om uppgiften att flickan skall ha blivit ditlurad på ett modelljobb?

– Det stämmer så till vida att min klient har fotograferat flickan och det har han gjort med hjälp av en professionell fotograf.

37-åringen också delgivits misstanke om våldtäkt mot barn 2007. Vad säger han om den anklagelsen?

– Den förnekar han helt och hållet. Han har inget med det att göra.

– Min klient förnekar mord och så som jag som advokat ser det så har åklagaren fortfarande problem. Nämligen vad skulle min klient ha för motiv till att med uppsåt ha ihjäl den här flickan. Allt som jag ser det är att de båda haft en god relation fram till den här fruktansvärda dagen, säger 37-åringens försvarare Max Ahlgren.

Thomas Graf
thomas.graf@sr.se