Per-Ola Bergman (närmast kameran) och hans chefskollegor drillas på gymmet. Foto: Mikael Eriksson/SR Blekinge.
Olofström

Andfådda Volvochefer i hårdträning

"Mycket fysisk men inte aktiv"
1:36 min

Vägen till bättre chefer går genom kunskap om bland annat kost och motion. Det är Volvo i Olofströms teori som satt runt 100 av sina chefer i skolbänken och på motionscykeln.

På ett av gymmen i Olofström håller tiotalet Volvochefer på att drillas i konsten att gå stavgång samtidigt som benen trampar runt en slags motionscykel.

Det har bara gått några minuter av det halvtimmeslånga passet, men redan börjar svetten bryta fram i ansiktet på många av dem.

Från skolbänken till gymmet
För bara några minuter sedan satt hela gänget i skolbänken och fick diskutera vad egentligen är. Andra ämnen är exempelvis kost, återhämtning, alkohol och kommunikation. Frågor som företagssjuksköterskan Jessica Lundmark menar är mycket viktiga.

– Jag tror det är väldigt nödvändigt. Saker rullar på i vardagen och det är inte alltid som man stannar upp och reflekterar över de här frågorna.

Kunskapen förs vidare
Förutom teori får cheferna dessutom pröva på en rad olika motionsformer. Allt från gymmet till en lättare form av boxning.

När allt är avklarat ska alla ha fått en avsevärt bättre kunskap om hälsa och motion och tanken är också att cheferna sedan ska föra vidare sina kunskaper berättar en av cheferna Per-Ola Bergman.

– Jag ska sedan berätta om de här sakerna för mina medarbetare, något som säkert kommer att gå bra bara jag får hämta andan.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".