Alex Schulman såg till att Blekingenisses karriär tog fart på Twitter. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
Ronneby

Blekingenisse gör kometkarriär på nätet

"Oj, det var väldigt vad bra mottagen man blev"
1:24 min

Ronnebybon Peter Eriksson har gjort snabb succé som twittrare under signaturen Blekingenisse. Inom loppet av några dagar har han fått över 700 följare vilket är ovanligt mycket. Det visade sig vara författaren och bloggaren Alex Schulman som uppmanat sina följare att också följa Blekingenisse.

Peter Eriksson registrerade sig som twitteranvändare mest för att kunna läsa kommentarer om ett tv-program.

– Det var inte riktigt vad jag hade väntat mig. Jag tänkte först "oj det var väldigt vad bra mottagen man blir" men sedan förstod jag att det var något annat bakom, säger Peter Eriksson. 

Började av en slump
Det hela började av en slump säger Alex Schulman som ville uppmärksamma den som blev hans följare nummer tjugotusen. Det visade sig vara Blekingenisse som varit twitteranvändare i en halvtimme. Det var perfekt att lyfta fram en sådan person och välkomna honom in i de sociala medierna säger Alex Schulman som tycker att det är något oförstört över Blekingenisses twittrande som mest handlar om vad han gör.

– Det är väldigt härligt att ta del av en ickekonstlad människa. Jag är väldigt glad över att jag har honom som en av de som jag följer, säger Alex Schulman.

Vet inte vad han ska göra med berömmelsen
Att ha så många följare som 700 följare på twitter är ovanligt men än har inte Peter Eriksson hunnit fundera på hur han ska ta till vara på succén:

– Vi får se vart det tar vägen. Jag försökte inte vara underhållande men det verkar som att folk tycker det ändå, och det vet jag inte vad jag tycker om egentligen. Men vi får se hur det utvecklas.

Läs mer och lyssna på hela intervjun:

Annelie Lundin
annelie.lundin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".