1 av 2
I ett mail från hälso- och sjukvårdsdirektören Jan-Olof Henriksson skriver han akuten i Karlshamn är en kuliss och patienter med hjärtproblem riskerar att dö om de åker dit. Bild: Sveriges Radio Blekinge.
2 av 2
Akuten i Karlshamn kan inte behandla hjärtpatienter. Foto: Mikael Eriksson/SR.
Blekinge

Ex-sjukvårdsdirektör: "Du riskerar dö på Karlshamnsakuten"

Akuten i Karlshamn är en kuliss och patienter med hjärtproblem riskerar att dö om de åker dit. Det menar den omplacerade hälso- och sjukvårdsdirektören Jan-Olof Henriksson i ett mail som Sveriges Radio Blekinge tagit del av.

"Om du får hjärtproblem så se till att du INTE hamnar i Karlshamn, dom kan inget göra - du riskerar att dö där" skriver Jan-Olof Henriksson.

Till Sveriges Radio Blekinge säger Jan-Olof Henriksson att han står för det han skrivit i mailet.

– Det är ju så här det ligger till. Det finns inga möjligheter på akuten i Karlshamn att behandla hjärtpatienter, menar han.

Patienter måste till Karlskrona eller Kristianstad i stället, menar han, och skriver att detta problem varken vågar eller vill landstingspolitikerna ta i eftersom det kräver skattehöjningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".