Glädjeyra i Blekinge efter grekisk seger

Glädjen efter Greklands överraskande finalvinst i Europamästerskapet i fotboll är stor både i Blekinge och runt om i övriga världen.

I Karlshamn bjuder caféägaren Georgios Grigoriadis invånarna på gratis grekisk guldtårta efter söndagens sensationella EM-seger.

– Glädjen är stor och vi bakar för fullt. Alla våra kunder ska få ta del av den här framgången, säger Georgios Grigoriadis.

Söndagens EM-seger över Portugal är den största fotbollsframgången i nationens historia. Anfallsspelaren Angelos Charisteas segermål i den 57:e minuten innebar Greklands första guld i mästerskapssammanhang och startskottet för ett storslaget firande runt om i världen.

– Firandet har pågått sedan slutsignalen på söndagskvällen och kommer att fortsätta flera dagar. Barndomskamrater från mina hemtrakter i norra Grekland säger att det råder kaos i mitt hemland, säger Georgios Grigoriadis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista