Polisen snart klar med kommunalrådet

Polisutredningen mot Karlshamns tidigare kommunalråd Torsten Magnusson (s) är inne i ett slutskede.

Torsten Magnusson är brottsmisstänkt för sin inblandning i det pensionsavtal som tecknats med förre vd:n i hamnbolaget, Anders Högland.

- Åklagaren har begärt en skyndsam hantering och efter att ha utrett ärendet i drygt tre veckor börjar jag skönja slutet av utredningen, säger kriminalinspektör Hans Axelsson.

Det var i mitten av juni som chefsåklagare Tommy Clevenhult beslutade att en förundersökning skulle inledas.

Brottsmisstanken mot Torsten Magnusson gäller trolöshet mot huvudman alternativt behörighetsmissbruk för inblandning i det pensionsavtal som tecknats och som medfört att pensionen höjdes från 2,9 till 7,5 miljoner kronor.

I nästa vecka räknar polisen med att kunna lämna över en första avstämning till åklagaren och även om Hans Axelsson säger sig ha en klar uppfattning kring hur det gått till när pensionsavtalet tecknats, så är det chefsåklagare Tommy Clevenhult som tar beslut hur förundersökningen ska fortskrida.

Beslut om åtal ska väckas mot Torsten Magnusson eller inte väntas i mitten av augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista