Kommunalråd står fast vid nej till kroppkakor

Efter miljö- och byggnadsnämndens extrainsatta möte i Karlskrona på torsdagen råder det fortfarande förvirring kring om hemlagade kroppkakor ska få säljas på Senorens hembygdsdag den 24 juli eller inte.

De borgerliga och vänstern röstade igenom ett tilläggsbeslut om att kroppkakor ska få säljas i ringa omfattning.

Men enligt Gerthie Olsson (s) ,nämndens ordförande och tillika kommunalråd, gäller inte det beslutet och därmed blir det inga hemlagade kroppkakor på Senoren.

De borgerliga och vänsterpartiet la på det extrainsatta mötet fram ett tilläggskrav till det tidigare beslutet om att hemlagade kroppkakor inte får säljas på hembygdsdagen.

I tillägget som också röstades igenom står att kroppkakor som tillverkas i ringa omfattning får säljas den aktuella dagen.

De borgerliga och vänstern såg sitt tilläggsyrkande som en seger och ett klartecken till att sälja hemlagade kroppkakor på ön.

Men kommunjurist Lennarth Eriksson, som också var med på nämndmötet, bekräftar det som Gerthie Olsson säger om att det beslutet inte förändrar någonting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista