En fotbollsspelare döms för misshandel efter att ha skallat sin motståndare under en match. Foto: Jurek Holzer/SvD/Scanpix.
Karlskrona

Fotbollsspelare dömd för dansk skalle

Andrea Jilder rapporterar
0:52 min

En fotbollsspelare från Karlskronaklubben Ankaret fälls för misshandel efter en match mot Fjärdsjömåla i somras. Men rätten var inte enig.

Matchen i division sex urartade bara tio minuter in i spelet.

En spelare från Fjärdsjömåla tacklade en motståndare i Ankaret. Han fortsatte att buffa på hans kropp och Ankaretspelaren svarade med en dansk skalle rakt i ansiktet på honom.

Visst våld okej
Tingsrätten var inte alls enig när det var dags att bestämma om det som hänt var misshandel eller inte.

Några tyckte att ett visst våld får man tåla inom idrotten. Men den här gången gick det över gränsen - han är skyldig till misshandel.

Utvisning räcker som straff
Men en ledamot tyckte att Ankaretspelaren skulle frias och menade att visst våld ingår i fotbollens värld. Och när någon går för långt räcker utvisning som straff.

Dansk skalle över gränsen
De flesta ledamöterna tyckte dock att den danska skallen som var över gränsen och han döms till villkorlig dom och ska betala 6200 kronor i skadestånd.

Den dömda spelaren i Ankaret har slutat spela fotboll efter händelsen.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".