blekinge

Så fick Magnus jobb efter sjukskrivningen

"Coachen hjälpte mig"
1:14 min

Under de senaste fem åren har över 3000 personer i Blekinge fått hjälp med att hitta nytt jobb tack vare så kallat omställningsstöd. Det visar siffror från Trygghetsfonden.

En av organisationerna som hjälpt till är Arbetsgivarringen som bland annat hjälpte sjukskrivne Magnus och uppsagda Irene från Karlskrona.

– Jag fick hjälp med en kartläggning av min profil och vad jag är bra på, då kunde jag sikta in mig på att söka ett nytt jobb, säger Magnus.

I sitt tidigare jobb gick Magnus in i väggen och tvingades till en längre sjukskrivning.

Irene var 52 år när hon blev uppsagd från sitt tidigare jobb och oroade sig en hel del över hur attraktiv man är på arbetsmarknaden då man bara har drygt tio år kvar.

Men idag har de båda alltså fått nytt jobb, bland annat tack vare Arbetsgivarringen som ägs av ett antal industriföretag i Blekinge.

Under den gångna krisen var det bråda dagar för organisationen, men nu är läget ett annat berättar en av karriärscoacherna Ann-Christine Andersson.

– Vi fick ju högkonjunktur då, men vi vill ju inte tillbaka dit utan vi vill ju se människor sysselsatta istället för att gå arbetslösa, säger hon.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".