Kreativum vill ha mer pengar

Upptäckarcentrat Kreativum i Karlshamn kräver mer pengar från Karlshamns kommun.

Om kommunen inte betalar mer pengar kommer skolklasserna i Karlshamn att få sämre tillgång tilll kreativum, enligt företagets vd Anders Strange.

Kreativum upplever en rekordsomnmar i år, men det rejäla ekonomiska uppsvinget förändrar inte läget. Kreativum kan inte fortsätta att subventionera kommunens skolklassbesök säger Anders Stragne.

Förutom turism och konferansverksamhet lever Kreativum mycket på skolklasser som besöker anläggningen. I våras deklarerade upptäckarföretaget att Karlshamns kommun betalar alldelses för lite för sina skolklasser. Kommunen betalar 900 000 kronor mindre än vad skolklassbesöken kostar varje år, enligt kreativums vd Anders Strange. Men flera av politikerna i utbildningsnämnden har satt sig emot att ge mer pengar till företaget.

Frågan är ännu inte avgjord men om kommunen inte betalar för sig så kommer färre skolklasser att få tillgång till teknik och upptäckarcentrat.

Karlshamns kommuns skolpolitiker ska göra nedskärningar med 1,5 miljoner i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista