Blekinge

Tummen ner för avdammat vallöfte

1:33 min

Det socialdemokratiska landstingsrådet Marie Sällström gör tummen ner för det moderata landstingsrådet Alexander Wendts avdammade vallöfte som spelades ut igår, om att lägga ut Blekingesjukhuset i Karlshamn och viss service på entrepenad.

Dessutom menar nu Marie Sällström att moderaternas utspel är helt onödigt, eftersom den rödgröna majoriteten trots alla turer kommer att nå ett nollresultat 2011.

Skänk från ovan
De ökade skatteintäkter som presenterades för några dagar sedan kommer förstås som en skänk från ovan.

Genom att lägga till inkomster från försäljning av fastigheter, lägre löneökningar än förväntat och en besparing på adminstrationen kan majoriteten nu trots allt klara landstingets budget 2011, utan att lägga ut vare sig Blekingesjukhuset i Karlshamn eller landstingsservice på entreprenad, säger Marie Sällström.

Personalen med
Bland annat genom de ökade skatteintäkterna har den rödgröna majoriteten kunnat dra ner besparingarna i hälso- och sjukvården från 175 miljoner kronor till 50 miljoner kronor. En besparing som blir överkomlig för vården, enligt Marie Sällström, som upplever att hon har personalen med sig i det här.

Carina Melin
carina.melin@sr.se