Julia Carlén och Julia Svensson i Sölvesborg har samlat in pengar och fotbollsutrustning till ungdomar i Ghana. Foto:Jenny Lindeborg/Sveriges Radio Blekinge.
Sölvesborg

Lyckad insamling av fotbollar till Ghana

"Det blev bättre än vi väntat oss"
0:22 min

Två tjejer på fotbollsgymnasiet i Sölvesborg har ägnat läsåret till att samla in utrustning till en fotbollsutbildning i Ghana. Och det har gått över all förväntan eftersom både privatpersoner och klubbar har ställt upp.

Julia Carlén och Julia Svensson som båda spelar i Lörby och går på fotbollsgymnasiet i Sölvesborg har ägnat läsåret till att samla in utrustning till en fattig fotbollsutbildning i Ghana.

Och det är många som skänkt både utrustning och pengar.

– Det är fotbollsskor, bensskydd, matchställ, sjukvårdsmaterial, strumpor och träningströjor. Det är allt i fotbollsväg, säger Julia Svensson.

Insamlingen har gått över all förväntan eftersom både privatpersoner och klubbar har ställt upp.

Julia Carlén och Julia Svensson hoppas nu själva kunna åka ner till Ghana och överlämna allt det som de samlat in till de 800 unga fotbollspelarna. Men i nuläget är det inte bestämt om de kommer att få åka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".