Blekinge

Hon har gjort en tavla för att bli bättre chef

1:30 min

Mitt i brinnande landstingskris står ett 30-tal chefer och målar tavlor. De målar två och två tillsammans och de gör det för att bli bättre chefer.

Det ingår helt enkelt i en ledarskapsutbildning, där syftet är att få chefer att samarbeta bättre och bli bättre på kommunikation.

– Den som jag målade med gjorde ett streck över så det blev som en gräns mitt i alltihop, och när tavlan sedan analyserades tyckte många att den såg hemsk ut, säger Annika Davidsson på landstingets kompetenscentrum.

Hotfullt  
Hotfullt var ett annat omdöme, men det höll inte Annika Davidsson med om.

– Jag tycker den är stark, säger hon.

Panik  
Den här måleriövningen är avslutningen på 18 dagars ledarskapsutbildning under ett och ett halvt år som landstingets alla chefer nu har fått i olika omgångar, och Magnus Fransson som är avdelningschef inom fastigheter tyckte det var skönt att släppa tankarna på krisen ett tag.

– Dagen innan känner man panik för att man ska vara borta hela dagen men när man sedan kommer hit släpper man de vardagliga bekymren och är här och nu, säger Magnus Fransson.

Samarbeta  
Måleriövningen går ut på att lära sig samarbeta och kommunicera, och Fredrik Björklund som är en av ledarna tror att landstinget i sin fortsatta krishantering kommer att ha god nytta av de 40 000 kronor som den här senaste utbildningen kostar.

– Man måste tillåta sig något ibland och jag tycker det här är en god investering, säger Fredrik Björklund.

Och Annika Davidsson är nöjd.

– Det har gett mig mycket som individ, men också det nätverk vi byggt upp är värdefullt, Annika Davidsson.