Problem i snöyran

Vintern har hållit Blekinge i sitt grepp under fredagen. Strömavbrott, bilar och lastbilar i diket, inställda tåg, flyg och försenade bussar är några av dom problem som uppstått i snöovädret.
Det har blåst kraftigt, inte minst vid kusten. Det har inneburit svårigheter i trafiken. Blekinges vägar har idag präglats av drivbildning och siktproblem och därmed svårigheter med framkomlighet. Stundtals har vägar fått ställas in på grund av avåkningar. Totalt har polisen fått inrapporterat om ett tjugotal avåkningar, dock inga personskador. Trafikproblemen fortsätter under kvällen, och polis uppmanar alla som måste ut i trafiken att ta det mycket lugnt. Snöröjningen pågår för fullt, men många vägar driver snabbt igen i blåsten framförallt på Listerlandet. Vägverket har kört för full styrka hela dagen för att kunna hålla vägarna öppna. Snöröjningen fortsätter under kvällen. Svettigt har det också varit för blekinges bärgare, som haft mycket att göra. Väntetiden för bilister och yrkeschaufförer som hamnat i diket har varit som längst en timme. Många blekingska hushåll har också haft strömavbrott under dagen. På fredagkvällen saknade över 2500 hushåll i Blekinge ström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".