Hundtvist i rätten

Vem är rättmätig ägare till en tibetansk terrier i Ronneby? Ja,den frågan kommer tingsrätten i Blekinge att få ta ställning till efter att en tvist uppstått mellan hundens nye ägare och den tidigare matten.
Det handlar om en kvinna som för drygt tre år sen övertog en hund från en annan kvinna. Den första ägaren fick ibland låna sin tidigare hund men senaste gången hon gjorde det vilket var i slutet av sommaren vägrade hon att återlämna hunden. Den nya ägaren valde då att polisanmäla henne för att få tillbaka sin hund. Den nye ägaren hade ett skriftligt avtal på att hon ägde hunden. Men den tidigare ägaren vägrade ändå att lämna ifrån sig hunden. Bland annat ansåg hon att den nya ägaren misskötte hunden eftersom hon inte låtit veterinärundersöka den och att hon låtit klippa hunden på ett felaktigt sätt. Under polisförhör så har den tidigare ägaren uppgett att hon tänker behålla hunden och om det visar sig att hon gjort något brottsligt är hon beredd att ta sitt straff. Åklagaren har nu lämnat in en stämningsansökan till Blekinge Tingsrätt och där får det avgöras vem som har rätt till hunden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".