Kommunledningen ovetande om chefs dubbla roller

Kommunledningen i Olofström kände inte till att en av kommunens högsta chefer satt med som styrelsesuppleant i ett privat bolag som kommunen anlitat för mångmiljonbelopp. Margaretha Olsson, socialdemokratiskt kommunalråd i Olofström, beklagar chefens styrelsemedverkan.

Trots att det snart är två år sedan den högt uppsatte kommunala tjänstemannen var med och bildade ett bolag tillsammans med den person som han själv föreslagit skulle få uppdraget att leda ett av länets största EU-projekt i Olofström,  kände varken kommunalrådet Margaretha Olsson eller övriga medlemmar i den styrgrupp som fattade beslut om projektet till någonting om hans engagemang i det bolag som anlitades.

Omsättningen på projektet ligger på 13,7 miljoner kronor. Det bolag som tjänstemannen suttit som styrelsesuppleant i fram till för drygt en månad sedan har genom projektet fått jobb för upp mot 8 miljoner kronor.

Margaretha Olsson säger att hon borde fått kännedom om tjänstemannens dubbla roller och att hon beskriver situationen som olustig. Tills vidare väljer Margaretha Olsson dock att ha fortsatt förtroende för den kommunala chefen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".