Rutinerna skärps i Olofström efter avslöjande

Efter Sveriges Radio Blekinges avslöjande att Olofströms kommuns näringslivschef haft styrelseuppdrag i ett privat bolag som kommunen anlitat för mångmiljonbelopp, skärps nu rutinerna.

Margaretha Olsson, socialdemokratiskt kommunalråd i Olofström, anser att kommunens policy när det gäller bisysslor är väl känd för kommunens anställda och väl förankrad i kommunens organisation.

Men efter Sveriges Radio Blekinges avslöjande att kommunens närinslivschef suttit som styrelsesuppleant i ett privat bolag som samtidigt anlitats av kommunen för mångmiljonbelopp, kommer trots det samtliga chefer i de kommunala bolagen vid ett kommande sammanträde att få en påminnelse om vilka regler som gäller.

Margaretha Olsson menar att det tydligt måste klargöras vilket regelverk som gäller för bisysslor. Vidare anser hon att man som anställd i kommunen bör tänka på vilka styrelseuppdrag man har vid sidan om sitt ordinarie arbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".