Studenter kan tvingas sova på golvet

Utländska studenter på BTH riskerar att få sova på golvet.

Om inte Studentservice och Karlskronahem kommer överens får studenter som kommer till Blekinge från andra länder bo i omöblerade lägenheter.

Dubbelt så många internationella studenter kommer till Blekinge i höst jämfört med förra året. För att kunna ge dom tak över huvudet har Karlskrona hem skaffat fram extra bostäder, lägenheter som inte är anspassade för studenter - de är omöblerade.

För att lösa problemet med möblering har Studentservice lånat pengar av högskolan för att köpa möbler. Lånet ska betalas av genom att studenterna hyr dom nya möblerna för en kostnad av cirka 200 kronor i månaden. Den administrativa kostnaden som Karlskrona hem vill ta ut för att avisera möbelhyran på hyresavin skulle kosta studenterna cirka 50 kronor i månaden och det tycker Björn Ekengren, vd på Studentservice, är alldeles för mycket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista