Knivbeväpnad krogrånare åtalas

Idag åtalades den man som nyligen under knivhot tvingade till sig kassan på en krog i Karlskrona.

Det var på kvällen den 27 juli som den 26-årige mannen som är hemmahörande i Kalmar kom till restaurang PM på Ronnebygatan i Karlskrona.

Han hade just lämnat polisstationen sedan han förhörts om en vurpa med bilen norr om Karlskrona. Han hade i hög fart gjort en omkörning i en kurva och kolliderat med en mötande bil. Mannen var berusad. När han kom in på PM beställde han mer sprit och råkade snart i ordväxling med andra restauranggäster. Han drog då fram en kniv och riktade den mot halsen och bröstet på ett par gäster. Sedan viftade han med kniven i ansiktet på en annan gäst och när man sa till honom att lugna ner sig och att polisen var på väg sa han att ”jag tar kassan i stället”. Mannen rafsade till sig en bunt pengar ur kassan och stoppade ner dem i byxorna.

När han fösökte lämna restaurangen med bytet upptäckte han att dörrarna, som var av glas, var låsta. Han försökte sparka sönder dörren men misslyckades. Istället tog han ett tidningsställ och krossade glaset. Han begav sig mot Hoglands park förföljd av tre personer som han hotade döda och som han också hotade med kniven.

Mannen har i förhör erkännt grovt rattfylleri, stöld av pengar och skadegörelse, men han förnekar rån och olaga hot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista