Trots beslut får inte Ronnebyborna vara med och påverka politiken

Trots att kommunfullmäktige i Ronneby i februari i år fattade beslut om att införa ett system med så kallade medborgarförslag från och med 1 juli i år så har ännu ingenting hänt.

Det var moderaterna i kommunen som skrev motionen om att införa medborgarförslag och nu är partiets gruppledare, Boo-Walter Eriksson, missnöjd.

- Jag tycker det är dåligt. Man har ju fattat ett beslut i kommunfullmäktige och det finns en tidsram med i det beslutet, säger han.

Boo-Walter Eriksson misstänker att frågan kan ha dragit ut på tiden eftersom socialdemokraterna var emot ett införande av medborgarförslag.

Från och med den första juli i år var det meningen att det skulle det bli möjligt för alla som är folkbokförda i Ronneby att lämna in skriftliga så kallade medborgarförslag till kommunfullmäktige. Det beslutade en majoritet av Ronnebys folkvalda politiker i februari i år. Men ännu har alltså ingenting hänt.

Ronnebys socialdemokratiska kommunalråd anger personalbrist som skäl till att beslutet ännu inte har verkställts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".