Optimism inför försvarsbeslut

Inga besked men ett bra, positivt möte. Så sammanfattar Ronneby och Karlskronas socialdemokratiska kommunalråd, Jan Anders Palmqvist och Mats Johansson gårdagens besök hos försvarsminister Leni Björklund.

Dom bägge kommunalråden var i Stockholm för att en sista gång innan förslaget om försvarets framtid presenteras, lägga fram sina argument för att F17 i Kallinge och Marinbas syd i Karlskrona ska finnas kvar i ett framtida försvar.

Den 17 september kommer beskedet om vilka förband regeringen vill lägga ner. Sedan är det upp till riksdagen ta ett definitivt beslut i försvarsfrågan senare i höst.

Och det finns anledning till oro i Blekinge, för nästan hälften av försvarets förband ska bort.

En av de nuvarande fyra flygflottiljerna försvinner, och när det gäller marinen står kampen mellan Karlskrona och Muskö, var huvudbasen ska ligga.

Och även om det inte var många nya argument för F17 och Marinbasen som presenterades i Stockholm igår, är dom som redan finns och presenterats både tunga och hållbara menar Både Jan Anders Palmqvist och Mats Johansson.

Men det är också viktigt att vara mentalt förberedd på ett eventuellt negativt besked menar Jan Anders Palmqvist även om han inte är speciellt nervös när det gäller F17:s framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista