Friskola anklagar Karlshamns kommun för felaktig behandling

Nu drar det privat drivna John Bauergymnasiet tillbaka sin ansökan hos Skolverket om att få starta två nya utbildningsprogram i Karlshamn. John Bauergymnasiet tycker att Karlshamns kommun motarbetar deras utvecklingsplaner på ett sätt som är oprofessionellt. Martin Hytting som är marknadschef för Tultra utbildnings AB som driver John Bauergymnasiet är besviken på kommunen.

John Bauergymnasaiet vill starta två nya program i Karlshamn, men majoriteten av Karlshamns politiker har satt sig emot detta.

Enligt Martin Hytting har Karlshamns kommun lagt sig i och utrett saker som ligger utanför kommunens ansvar och i kommunens remissvar till Skolverket, som är den myndighet som bestämmer vilka utbildningar ett företag får starta,  har  kommunen kastat fram rena sakfel.

Karlshamns kommun antyder i sitt remissvar att de två nya utbildningarna som John Bauergymnasiet  vill starta skulle utgöra ett hot mot motsvarande kommunala utbildningar. Det är ett argument som Martin Hytting har svårt att förstå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista