Blekinge

Sprit på hockeymatcher möts av hård kritik

1:28 min

Nykterhetsrörelsen i länet riktar stark kritik mot Karlskrona hockeyklubb och Kallinge/Ronneby IF som vill få tillstånd att servera alkohol i samband med matcher.

– Idrotten når oerhört mycket ungdomar och är därför oerhört viktig när det gäller att skapa attityder mot alkohol och droger, säger Leif Ottosson som är distriktssekreterare i IOGT-NTO.

Strunta i alkohol
Idrott och sprit hör inte ihop. Länets ishockeyklubbar bör därför inte bedriva pubverksamhet. Det gäller enligt IOGT både Karlskrona hockeyklubb och konkurrenten Kallinge/Ronneby IF.

– Vi vill ha igång en debatt och utgår från att föreningarna struntar i att servera alkohol och hittar andra sätt att dra in pengar, säger Leif Ottosson.

Beslut i höst
I Karlskrona bygger hockeyklubben om hallen och vill kunna servera vin och öl i en medlemspub. I Ronneby har ishockeyklubben inte hunnit lika långt med sin planering. Så det är Karlskronas politiker som står först på tur att ta ett beslut om alkoholtillstånd. Det kommer socialnämnden att göra i början på hösten. IOGT ställer i ett öppet brev idag frågan var politikerna står någonstans.

– Vi har inte satt ner foten helt. Men det finns ett stort tryck på oss att säga ja till alkoholtillstånd. Alkoholserveringen får då hållas avskiljd från ungdomsverksamheten och träningar, säger nämndens ordförande Ingrid Hermansson (C).  

Henrik Olsson
henrik.olsson@sr.se