Marinbas Syd och F17 i Kallinge blir kvar

Marinbasen i Karlskrona blir landets marina huvudbas och även Flygflottiljen F17 i Kallinge blir kvar. Det är innebörden i det förslag till försvarsbeslut som en grupp inom regeringskansliet tagit fram. Det uppger TV4 som tagit del av den hemliga listan över dom 7 band som kan komma att läggas ner.

Det var under gårdagskvällen som uppgifter läckte ut om vilka förband som kommer att läggas ned i samband med den nya försvarspropositionen.

Enligt TV 4 finns varken marinbasen i Karlskrona eller F17 i Kallinge med bland de sju förband som finns med på den nedläggningslista som en arbetsgrupp inom regeringskansliet ska ha tagit fram.

Enligt dessa uppgifter blir Karlskrona marin huvudbas i den nya försvarsorganisationen och Berga/Muskö blir så kallad sidobas till Karlskorna.

Flygflottiljen F 4 i Östersund blir den flygflottilj som läggs ner och F 17 räddas kvar.

Både Karlskronas socialdemokratiska kommunalråd Mats Johansson och Ronnebys socialdemokratiska kommunalråd JanAnders Palmqvist är dock försiktiga i sina kommentarer, och menar att mycket kan hända fram till ett färdigt försvarsbeslut.

I slutet av nästa vecka ska förslaget om försvarets framtid godkännas av regeringen. I december kommer riksdagen sedan att fatta det slutgiltiga beslutet om försvarets framtid. Att hemliga uppgifter om försvarsbeslutet nu läckt ut är inget som förvånar Mats Johansson.

I slutet av nästa vecka ska förslaget om försvarets framtid godkännas av regeringen. I december kommer riksdagen sedan att fatta det slutgiltiga beslutet om försvarets framtid.

Att hemliga uppgifter om försvarsbeslutet nu läckt ut är inget som förvånar Mats Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".