Karlskrona

Lärare avstängd efter polisanmälan

En lärare i Karlskrona kommun är sedan i våras avstängd från sitt jobb efter att han polisanmälts misstänkt för sexuellt ofredande. Läraren hade under en tid kontakt med en elev på Facebook, en kontakt som enligt anmälan gick för långt.

Bland skolans lärare slog nyheten ner som en bomb. En av deras kollegor misstänktes för sexuellt ofredande efter ett samtal med en flicka på Internetsidan Facebook.

Enligt skolans rektor stängdes den manlige läraren av så fort man fick höra talas om det inträffade och nu går man och väntar på om åklagaren ska väcka åtal eller inte.

Tyst från polisen
Vem det är som anmält eller vad läraren skrev är i nuläget belagt med sekretess.

– Jag kan bara bekräfta att det finns en anmälan om sexuellt ofredande och att ärendet snart lämnas över till åklagaren, säger Ingmar Harrysson är kommissarie vid polisens kriminalavdelning.

Svårt att fatta
Flickan är inte en av lärarens elever, men hon går på skolan där han arbetar och hon har under tiden som gått fått stöd av både elevhällsan och andra lärare.

Rektorn berättar att tiden efter anmälan har varit mycket jobbig för alla inblandade och att det hela har varit svårt att fatta.

Skolan har inte gått ut med någon allmän information, men en konkret sak har det hela lett till. Rektorn har uppmanat all skolpersonal att vara extremt försiktiga med vad man skriver på de olika sociala nätverken.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se