Blekinge

Mördades i sin egen lägenhet

1:23 min

Allt tyder på att 23-årige Peter Ivarsson från Karlskrona som anmäldes försvunnen den 23 augusti dödades i sin lägenhet kvällen innan. Han ska sen ha flyttats till en annan plats innan han fördes till Fabbesjön.

Peter Ivarsson hittades i sjön i tisdags och 27-åringen som är misstänkt för mord har erkänt. Han häktades idag på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Han medger att det finns sannolika skäl för mord. Han säger att han har förorsakat den här personens död. Den mordplats vi för närvarande har som det ser ut i utredningen är Peter Ivarssons egen bostad, säger chefsåklagare Pernilla Åhström.

Skulder
Den mordmisstänkte har i förhör gett detaljerade uppgifter om vad som hände i lägenheten. Men det är inget som Pernilla Åhström vill prata om:

– Inte just nu eftersom vi inte vill att det ska komma ut fler uppgifter förrän vi hört de personer som kan tänkas veta något, säger hon.   

Det har också förekommit uppgifter om att den mordmisstänkte skulle ha skulder till den döde.

– Det stämmer att det finns pengatransaktioner mellan olika personer. Men om det är ett motiv kan inte sägas för närvarande.  

Kroppen identifierad
Den mordmisstänktes 21-årige bror har idag häktats skäligen misstänkt för brott mot griftefrid.

– Det handlar om en misstanke om att den personen har varit delaktig i att förflytta den redan döda kroppen, säger Pernilla Åhström.

Polisen har idag också fått bekräftat att det var Peter Ivarsson som hittades i Fabbesjön.