Kalmar

"Kör, kör! De skjuter efter mig"

3:35 min

I helgen blev Sofie Tilving från Karlskrona vittne till en dramatisk händelse i Rinkabyholm utanför Kalmar. En man förstod inte att det var poliser som förföljde honom och kastade sig plötsligt in i Sofie Tilvings bil. ”De skjuter efter mig!” skrek han.

– Vi kom från Rinkabyholm på E22:an och då ser vi en man som sprang från vänster sida och över vägen som en galning, berättar Sofie Tilving.

– När vi kom precis bredvid honom så ville han att vi skulle stanna bilen så då stannade vi. Han springer in genom bakdörren, slår igen den och skriker ”kör, kör kör!” Vi undrar vad som har hänt och då skriker han att ”dom skjuter efter mig”.

Polisens varningsskott
Mannen vill att ungdomarna i bilen ska ringa till polisen.

– Han säger att hans fru och barn är hemma och han undrar hur det är med dem. Han verkar väldigt stressad.

Enligt Sofie Tilving berättade mannen att någon krossat rutan på hans bil. Han hade därefter fått skott efter sig, vilket senare skulle visa sig vara polisens varningsskott.

Greps av panik
En polispatrull hade larmats till Rinkabyholm för att undersöka något som såg ut som ett bilinbrott. När poliserna upptäckte mannen sa de åt honom att stanna, men han greps av panik och flydde in i Sofie Tilvings bil.

Efter att Sofie Tilving och hennes kompisar ringt polisen kom de och tog hand om mannen som de först trodde kunde ha kört full. Mannen är inte längre misstänkt för något brott.

– Vi visste inte vad vi skulle tro. Jag tyckte det var sjukt konstigt att det hade varit skottlossning. Det blev bara sjukare och sjukare.