3G-master väcker oro bland föräldrar

På flera platser runt om i länet växer oron för den strålning som kommer från de mobilmaster för 3G - tredje generationens mobiltelefoni - som nu sätts upp i samband med att nätet byggs ut.

På Möllegårdsskolan i Svängsta protesterar föräldraföreningen sedan en 3 G-mast satts upp bara ett stenkast från skolområdet och ytterligare en mast placerats en bit bort från skolan.

- Vi är oroliga för barnens hälsa. På skolan finns barn från förskolan upp till årskurs sex och i de åldrarna är man inte färdigutvecklad och därmed mer mottaglig för yttre miljöpåverkan, säger Lotta Gunnarsson i föräldraföreningen.

Sammanlagt går det 150 barn på skolan i Svängsta och Lotta Gunnarsson tillsammans med övriga medlemmar i skolans föräldraförening kräver nu att mobilmasterna som satts upp i området plockas bort eftersom det inte är klarlagt om strålningen är farlig eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".