Karlskrona

Ungt tennisess klättrar rekordsnabbt

Tennisspelaren Gustav Hansson, 16 år från Karlskrona har på kort tid avancerat rejält på juniorernas världsrankning. I samband med en stor tävling i Israel nyligen klättrade han från plats 850 till 440 i rankningen.

– Att klättra så snabbt är ganska ovanligt. Det gick jättebra i en stor tävling i Israel där jag lyckades slå många bra spelare och då jag fick så himla mycket rankningspoäng, säger Gustav Hansson.

Talang 
Själv tror han att en förklaring till varför han blivit så bra snabbt är att han tidigare spelat på sin talang, men nu när han tränar så mycket ger det resultat.

Gustav Hansson går på tennisgymnasium i Båstad och tränar arton timmar i veckan.

Tennisgymnasium  
En tredjedel av tiden i skolan pluggar han, en tredjedel tävlar han och den resterande tredjedelen är han hemma i Karlskrona och har självstudier.

– På så vis hinner jag träffa mina kompisar här också, säger Gustav Hnasson, som inte tycker det har varit några problem att flytta hemifrån som 16-åring.

– Det har funkat jättebra med det här upplägget, säger han, och berömmer tennisgymnasiet i Båstad som organiserat skolupplägget i samförstånd med tennislandslaget.

Grand slam 
På sistone har Gustav Hansson varit ute och rest mycket och spelat tennis och siktar nu närmast på junior grand slam som omfattar fyra stora juniortennistävlingar.

Annelie Lundin  
annelie.lundin@sr.se
Carina Melin 
carina.melin@sr.se