Karlshamn

Emma Igelström: "Det var skittufft och jag skämdes"

Före detta simstjärnan Emma Igelström har gått igenom en tuff tid med ätstörningar, förskingring och alkoholmissbruk. Men nu har hon tagit sig ur det mörka och mår bättre än någonsin.

– Idag är jag stolt över vem jag är och inte vad jag gör, säger hon.

För ett år sedan handlade Emma Igelströms liv om att hon avslöjats med att förskingra pengar från det försäkringsbolag hon jobbade på. Dessutom slogs hon mot sitt alkoholmissbruk.

– Det var skittufft. Jag skämdes mycket i början för att jag hade denna sjukdomen men man kan göra om och göra rätt, säger hon.

"Är en beroendepersonlighet"
Den före detta simstjärnan från Karlshamn med flera VM- och EM-medaljer på meritlistan säger att hon har en beroendepersonlighet. Något som också gjort att hon tidigare också haft problem med ätstörningar.

–  Jag har aldrig känt att jag dugit utan att prestera. Jag har haft en låg självkänsla och letat efter yttre saker för att nå lycka, säger Emma Igelström och menar att det bland annat handlat om jobb, träning och alkohol.

Aldrig mått bättre
Idag är hon ute och föreläser mycket. Som i Karlshamn under rubriken "Våga välja rätt". Hon har ändrat hela sin livsstil men behöver hela tiden göra rätt saker för att hålla sin beroendepersonlighet i schack, menar hon.

Däremot är hon glad att hon gick igenom allt det tuffa hon gjorde för ett år sedan.

– Det var tufft, men jag hade inte på något sätt vilja ha det ogjort. Utan den tuffa tiden hade jag inte haft det så bra som jag har det idag. Jag kommer inte ihåg att jag tidigare mått så bra jag gör idag, säger Emma Igelström.

Emma Igelström intervjuas av Frank Luthardt i ljudklippet.