Olofström

Felicia Tiri uttagen i landslaget

Innebandyspelare Felicia Tiri från Olofströms IBK har blivit uttagen till U19-landslaget som ska spela Euro Floorball Tour i Finland om drygt två veckor.

Förbundskapten Marcus Holm beskriver truppen som stark och teknisk och säger att det gör att de kan vara bäst när det gäller, under de sista matcherna av turneringen.

-- Det är den fysiskt starkaste gruppen som U19 haft på damsidan någonsin. Spelarna har väldigt bra konditionsvärden, vilket är en grund för att ha mycket energi på banan.

Morgondagens stjärnor
Förutom spelarnas fysik har landslagsledningen även tittat på spelarnas teknik och flexibilitet.

-- Vi vill ta fram morgondagens A-lagsspelare, så vi har även tittat mycket på spelarnas teknik och energi i spelet. Vi vill ha spelare som kan behärska flera positioner på planen, säger Marcus Holm.

Tuff konkurrens
Av truppens 22 spelare är 16 stycken debutanter till EFT och det är hård konkurrens om platserna.

-- Vi hoppas att fler än de med tidigare landskampsmeriter kommer att ta för sig och prestera. Under breddlägret i maj deltog 34 spelare och det var väldigt jämnt. Det visar att det finns alla chanser att komma med i U19-VM i maj 2012. Men det gäller att ta chansen i EFT och i sin hemmaklubb, menar Marcus Holm.