Stjärnryttare besökte Sölvesborg

Före detta landslagsryttaren Peter Eriksson besökte under onsdagen Sölvesborg. Ryttaren som var med i OS 2008 tränade instruktörer och ryttare hela dagen.

– Jag har inga hästar som jag tävlar med aktivt längre utan åker omkring såhär och har träningar på lite olika ställen, säger Peter Eriksson.

En av dem som var på plats och fick möjlighet att bli tränad av Peter Eriksson var Caroline Lindahl och det finns många tips som hon tar med sig hem till sin klubb.

– Att man ska vara noga med grunderna, att de är viktiga och att inga hinder är för låga. Det är bättre att träna på för låga hinder så att hästarna och ryttarna känner sig trygga.

Peter Eriksson som var den första svensken som lyckades ta sig in bland de 20 bästa på världsrankingen är van vid stora tävlingar. Men trots att han inte tävlar själv idag känner han sig delaktig som tränare.

– Tävla själv var såklart jättekul, men när jag har elever som jag ser lyckas på tävlingar så är jag lika glad som de blir. Jag känner mig delaktig i det. Om jag kan hjälpa dem att nå ett bättre resultat är jag jätteglad för det.