Kristianstad

Säkerhetsapp gör dig tryggare

1:29 min

När man ska gå ensam hem på natten och tycker det är obehagligt kanske en säkerhetsapp till mobiletelefonen kan vara något att hålla i handen.

Arne Hansson från Kristianstad har varit med och skapat en applikation som gör att man enkelt kan komma i kontakt med sina skyddsänglar, som han kallar dem, det vill säga ens anhöriga.

– Appen låter dem veta var man är, vart man ska och när man kommer hem. Man kommer väldigt snabbt i kontakt med sina nära och kära om man känner sig otrygg, säger Arne Hansson.

Låtsas prata
Appen togs fram för att hjälpa de personer som redan använder mobilen när de går ensamma som ett sätt att skydda sig. Till exempel genom att låtsas prata med någon i telefonen eller smsa.

När man går hem aktiverar man appen, berättar var man är och vart man ska och sedan skickas den informationen via sms till de personer man har valt ut.

Inga garantier
Men även om appen ska öka tryggheten, ger den naturligtvis inga garantier för den personliga säkerheten.

– Man ska inte förväxla den här appen med att man är fullständigt säker. Man måste precis som vanligt vara försiktig och noggrann. Men man ökar sin faktiska trygghet genom den här applikationen, säger Arne Hansson.