Karlskrona

Se film med Leopardkvinnan: "De tänker att denna kvinnan är inte klok"

4:00 min

När P4 Blekinge hälsade på Susanne Andersson i början av året tänkte man att det inte går att fylla hemmet med fler leopardprylar. Nu visar det sig att det vi såg då bara var en början.

– Jag kan vakna på nätterna och komma på nya saker, jag får aldrig nog, säger Susanne "Leopardkvinnan" Andersson.

I början av året blev Susanne Andersson från Karlskrona "Leopardkvinnan" med svenska folket efter att P4 Blekinge hälsat på i hennes hem där närmast allt är klätt i leopard. 

Soffan, knivarna, duschdraperiet, stolarna, sängen, krukorna, kuddarna, mattorna, saltkaret, lamporna, rosetter, ljusen, toalettsitsen, servetterna, besticken, julgranen, stereon, busskortet, tändaren, toaletten, morgontofflorna...

"Hon är inte klok"
Hon köper scarfsar och diverse tyger och klipper itu för att kunna fylla hemmet med saker.

– De kommer ner på jobbet och undrar vad jag klätt in i leopard. De tänker "denna människan är inte klok" och skrattar, säger Susanne Andersson.

"Våga stick ut"
Hennes hobby säger hon "nog har kostat några tusenlappar" men hon kommer aldrig bli klar.

– Detta tröttnar jag aldrig på. Jag känner mig lycklig och harmonisk och jag blir glad av det. Känner du för något låt din idé blomma ut. Bry dig inte om vad andra tycker, våga stick ut och stå för den du är, säger Susanne Andersson och firar av ännu ett stort skratt.

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sverigesradio.se