1 av 2
OIK-tränaren Mattias Olsson och en av hans spelare som tycker att kommunen bör ställa upp med pengar till ett hockeygym. Foto:Henrik Olsson, SR Blekinge
2 av 2
OIK är nöjda med det mesta i ishallen, men saknar ett eget gym. Foto:Henrik Olssson, SR Blekinge
Olofström

Nej till gym kan äventyra OIK:s satsning

Olofströms kommun ställer sig kallsinnad till det hårdsatsande ishockeylaget OIKs högt prioriterade önskemål att kommunen ska bygga ett gym till klubben.

– Ett gym skulle hjälpa oss mycket i våra förutsättniungar att bli ännu bättre hockeyspelare, säger Mattias Olsson, tränare för OIK.

– Vi har investerat mycket i ishallen opch pengarna räcker inte till precis alla behov som kan finnas, säger Håkan Håkansson som är fastighetschef på Olofströms kommun.

OIKs tränare Mattias Olsson menar att klubben är viktig framför allt för de ungdomar som ser sina förebilder i a- laget.

– Ska truppen kunna fortsätta att hålla sig på framkant i serien på sikt behövs ett hockyanpassat gym för att stå sig i konkurrensen, säger han.

Henrik Olsson
henrik.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista