karlskrona

Krögare klagar på lång väntan på polisen

1:48 min

Krögare i Karlskrona är kritiska till att det är svårt att nå polisen. Ordningsvakter som behöver kalla på polis fastnar i telefonkö och tvingas vänta och det kan ta tid säger Christer Holgersson som är krögare i Karlskrona.

– Nu i lördags tog det tolv minuter innan man kom fram. När vi tillkallar polis så behöver vi dem. Vi ringer ju inte för att det är roligt, säger han.

Tidigare var det lättare att nå polisen, problemen med telefonköer började när ledningscentralen i Malmö tog över trots att ordningsvakterna har ett eget nummer dit säger Christer Holgersson som menar att det också kan ta tid innan polisen väl kommer till platsen.

Anders Knutsson som är chef för polisavdelningen i Blekinge tycker att tolv minuters väntan i telefonkö låter som ett extremfall.

– Men att det är väntetid vid den här tiden på fredagen och lördagen, så är det säkert, säger han.

Det är svårt att bemanna topparna både när det gäller hur många som svarar i telefon och antal poliser ute säger Anders Knutsson som menar att om det här är en genomgående trend kommer frågan att diskuteras med ledningscentralen i Malmö.

– Den här diskussionen för vi återkommande, säger han.

Annelie Lundin
annelie.lundin@sr.se