1 av 2
Guldhattarna på för Asarum som är klara för division 3. Foto: Björn Karlsson/SR Blekinge
2 av 2
Glädjeyra hos Asarum efter att laget avancerat upp till division 3. Foto: Björn Karlsson/SR Blekinge
FOTBOLL

Glädje i Asarum efter lyckat kval

2:27 min

Asarum är klara för division tre efter att de besegrat Högsby IF i den sista kvalmatchen med 3-1. Laget går obesegrade genom kvalgruppen och kammade hem full pott med nio poäng.

Asarums herrar blev i lördags klara för division tre, efter att seger i den sista och avgörande matchen i kvalet mot Högsby IF med 3-1. När slutsignalen gick och det stod klart att Asarum gått upp en division visste jublet inte några gränser.

Stor glädje
Det var väldigt glada Asarumsspelarna efter det faktum att laget avancerat från division 4 till division 3. En av de mest tongivande spelarna i Asarum heter Jimmy ”89” Svensson och han var givetvis väldigt glad över avancemanget.

Rättvis seger
Kvalmatchen mot Högsby IF vann Asarum rättvist med 3-1. Asarum går obesegrade genom kvalgruppen och kammade hem full pott med nio poäng. Att Asarum nästa säsong spelar i trean handlar enligt Jimmy Svensson framförallt om vilja och att de har kämpat som ett lag.

Oscar Anderberg
oscar.anderberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista