Emad Javanmiri vet att hårda träningspass ger resultat. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio.
Karlskrona

Emad: "Det har varit hårt"

Emad Javanmiri, 21-åringen från Karlskronaklubben Ankaret som satte svenskt målrekord i september, fick igår provspela med allsvenska Mjällby AIF. En match där han fick näst högsta betyg från journalister som bevakade matchen.

– Det gick toppenbra för att vara ett lag där det var många som inte spelat med varandra tidigare, säger Emad Javanmiri.

Historisk säsong
Emads säsong med Ankaret i division 6 har redan blivit historisk. Totalt 55 mål på 18 matcher och dessutom matchen mot Karlskrona FC där han gjorde 18 mål på 56 minuter.

Även i gårdagens provspel med Mjällby gjorde han succé. Och det är inte bara Sölvesborgslaget som drar i honom. Både Kalmar FF och Malmö FF har visat intresse, och om det blir flytt till en högre division spelar det enligt honom själv ingen roll vilket lag det blir.

– Alla de här lagen spelar på samma nivå, så det spelar ingen roll. 

Hårdare pass
Nyckeln till årets framgång är han säker på.  

– Det här året har vi haft mycket fler träningar, både med hela laget och individuella träningspass. Det har varit extra hårt, säger Emad Javanmiri.

Intervjun i inslaget görs av reporter Annelie Lundin.

Peder Broberg
peder.broberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".