Eric Prezepiorka som gjorde hela 4 mål i matchen gör ett av sina mål. Foto: Björn Karlsson, SR Blekinge
Sport

OIK körde över Mörrum

Henrik Hätta: ”Mörrums målvakt hade ingen bra dag på jobbet”
1:18 min

Pär Djoos fick ingen lyckad start som ny tränare i Mörrum. Olofström körde över ett Mörrum som tappade allt och lite till i den andra perioden. Från 3-2 till 7-2 på tio minuter gjorde att derbyt aldrig blev spännande.

-– Puckarna gick in lätt idag. Deras målvakt hade ingen bra dag på jobbet, men vi spelade bra också, säger tvåmålsskytten Henrik Hetta i OIK.

En första period som inte går till historien spelmässigt. Trots det gjorde OIK två mål och fick ett gynsamt läge inför resterande 40 minuter av matchen.

Andra avgörande
I den andra perioden hände allt. Först gör OIK 3-0 snabbt och många undrade säkert om det skulle bli match på allvar. Men Mörrum vaknar till och reducerar två gånger om till 3-2. Marcus Niemi och Casey Fazekas ligger bakom återkomsten, men sen rasar allt för Mörrum.

– Vi börjar rusar och vi ska gå på alla puckar och dem kontrar sönder oss totalt och vi rasar ihop som ett korthus säger en besviken Marcus Niemi.

OIK gör snabbt 4-2 och av bara farten gör Olofström ytterligare tre mål innan perioden är slut. Eric Prezepiorka var på bästa målhumöret och gjorde fyra mål för OIK.

– Puckarna gick in ganska lätt idag, deras målvakt hade ingen bra dag på jobbet säger tvåmålsskytten Henrik Hetta.

Mörrum försökte

Mörrum gör ett tapert försök den sista perioden att snygga till siffrorna och reducerar till 7-3, men innan slutsignalen gått har OIK petat in ytterligare två mål.

Olofström reser sig efter den dåliga insatsen sist mot Kallinge/Ronneby och ligger på en trygg andraplats när halva grundserien är avverkad. 

För Mörrums del blev det ingen lyckad start för nye tränaren Pär Djoos. Nio insläppta mål och fortfarande i stort behov av flera segrar för att ta upp kampen om främst en fjärde plats och allettan efter jul.

Målskyttar OIK: Eric Prezepiorka 4, Henrik Hetta 2, Linus Olsson, Andrew Fournier, Thomas Svärdström

Målskyttar Mörrum: Carl Ackered, Marcus Niemi, Olof Svensson

Publik: 1322

Övriga matcher

Karlskrona - Kristianstad 1-2

Kungälv - Kallinge/Ronneby 1-7

Björn Karlsson
bjorn.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".