Lång väntan på ministersvar

Minkfodertillverkaren Foderköket i Mjällby har fortfarande inte fått svar på det brev de skickade till jordbruksminister Margareta Winberg för över fyra månader sedan.
I brevet vädjar företaget bland annat om att få till stånd ett möte om minknäringens framtid med jordbruksministern. - Det är upprörande att vi ännu inte fått nåt svar. Många av de anställda är oroliga över vad som kommer att hända med jobben i framtiden, säger företagets vd, Per-Ove Jönsson. Han berättar att de kommer göra nya försök för att få Winbergs uppmärksamhet. Just nu är jordbruksminister Margareta Winberg i New York i USA och hon går inte att nå för en kommentar, men enligt hennes pressekreterare ska brevet finnas någonstans på departementet. -Det har varit jul- och nyårsledigheter så det är nog därför ministern inte har hunnit svara på brevet, uppger pressekreteraren. Foderköket eller Skåne-Blekinge pälsdjursuppfödares ekonomiska förening, som det officiellt heter, har omkring 100 medlemmar. Många av dem är minkfarmare i västra Blekinge. Företaget har omkring 15 anställda och omsätter cirka 30 miljoner kronor om året.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista