1 av 3
Allt fler lyssnar på P4 Blekinge. Joacim Müllo är en av programledarna i Före sex. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
2 av 3
P4 Blekinges kanalchef Göran Eklund. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio.
3 av 3
Undersökningen visar att 38,9 procent av blekingarna lyssnar på kanalen varje vardag, dagtid.
Blekinge

P4 Blekinge ökar när de andra tappar

Radiolyssnandet går ner totalt. Men P4 Blekinge går mot trenden och får allt fler lyssnare. Det visar nya siffror från TNS Sifo.

– Fantastiskt kul att vi får fler lyssnare när de flesta andra stationer har en negativ utveckling, säger kanalchefen Göran Eklund.

Den nya lyssnarundersökningen visar att radiokanalen fortsatt är den största i södra Sverige och den fjärde mest avlyssnade radiostationen i hela Sverige.

För femte mätningen i rad ökar kanalen också i den svårflirtade åldersgruppen 35-49 år, vilket är resultatet av en storsatsning.

– Vi började ett stort förändringsarbete för två och halvt år sedan. Vi satsar på att vara mer aktuella och lokala och vi bjuder in lyssnare att vara med och skapa radio. Det ser ut som om lyssnarna ger oss tummen upp.

Jämfört med för ett år sedan ökar kanalens lyssning med 1,6 procentenheter. Det betyder att 38,9 procent av blekingarna lyssnar på kanalen varje vardag under dagtid.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".