2011 blev sista sommaren på Kristianopels camping för Hans Alerstedt. Foto: Liselotte Olsson/ Sveriges Radio
Kristianopel

Kommunen köper ut campingvärd

Campingvärd: ”Det är ett liv jag lämnar bakom mig”
1:17 min

Karlskrona kommun har kommit fram till en överenskommelse med campingvärden Hans Alerstedt i Kristianopel. Hur mycket avtalet är värt går inte att ta reda på då pappren fortfarande inte är undertecknade.

Kommunen sa först att Hans Alerstedt inte skött det löpande underhållet av campingen, något campingvärden menade inte stämde och liknade anklagelserna vid en spark i arslet.

Sedan kom det fram att kommunen ville se en nysatsning på campingen och det var en satsning som skulle ske med en ny arrendator.

Men nu har alltså parterna kommit överrens och kommunen köper helt enkelt ut Alerstedt från campingen och det enda han tar med sig är sina personliga ägodelar.

Hur mycket pengar det handlar om har inte gått att ta reda på eftersom avtalet inte är undertecknat, men det väntas ske någon gång nästa vecka. Och för Hans Alerstedt är känslorna blandade.

– Det känns skönt att vi är överrens, men samtidigt har jag varit här i 39-år och det är ett liv jag lämnar bakom mig.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".