1 av 2
Så här såg pingstkyrkans hemsida plötsligt ut i fredags på morgonen. Klicka för större bild.
2 av 2
Pingstkyrkans pastor i Karlskrona Göran Olsson. Foto: Patrik Franke/Sveriges Radio.
Karlskrona

Dataintrånget har skadat pingstkyrkan

Hackerattacken mot Karlskrona Pingstförsamling i slutet på förra veckan har ställt till med stor oreda för församlingen. Församilngen tvingas bygga om hemsidan som är en viktig informationskanal för kyrkan med förbättrad säkerhet och det medför även kostnader.

–Vi har utsatts för en kränkning och för ekonomisk skada, säger Göran Olsson som är pastor i Karlskronas pingstförsamling.

"Religion nej tack!"

Det var i slutet av förra veckan som någon olagligt tog sig in på hemsidan och publicerade texten "Religion nej tack!!" tillsammans med en logotyp för forumet Flashback.

Fegt och simpelt

– Det känns mer tragiskt än obehagligt. Det orsakar oss mycket jobb med hemsidan som vi har lagt ner mycket jobb på och som har många besökare. Samtidigt är det en anonym attack mot religionen och yttrandefriheten, fegt och simpelt, säger Ulf Sundkvist som är pastor i Pingstkyrkan i Karlskrona.

Pingstkyrkan hoppas kunna öppna sin hemsida inom ett par dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".